Hannam Single-Family Home / 05STUDIO

Tag: 上海后花园FER

first_imgManufacturers: AutoDesk, Danpal, Benjamin Moore, Cotto d’Este, Sto Limited, Trimble Projects Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Year:  Design An Park ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/926711/hannam-single-family-home-05studio Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/926711/hannam-single-family-home-05studio Clipboard Photographs South Korea CopyAbout this office05STUDIOOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesYongsan-guOn FacebookSouth KoreaPublished on October 18, 2019Cite: “Hannam Single-Family Home / 05STUDIO” 17 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Landscape: “COPY” Area:  296 m² Year Completion year of this architecture project Architects: 05STUDIO Area Area of this architecture project Photographs:  Yousub Song Manufacturers Brands with products used in this architecture project Hannam Single-Family Home / 05STUDIO Houses CopyHouses•Yongsan-gu, South Korea ArchDaily Products used in this ProjectVentilated / Double Skin FacadeDanpalFaçade Systems Danpal®Design Team:Gyeongoh Chung, Taejin Lee, Yuna Seo, Jinwoo KimClients:BrandHausCity:Yongsan-guCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Yousub SongText description provided by the architects. This building is located in UN Village which is one of the most exclusive residential area in Seoul. However, it had changed when compared to its original appearance upon completion, much like other houses in this area. Extended illegally, with the intention of compensating for the narrow site in what became a rather haphazard way. Taking this situation into account, we had no choice but to remove all parts except the frame, which was the only part that remained intact. The exterior design embraces the space and provides a view towards the Han River from every corner of the interior.Save this picture!© Yousub SongBy applying floor-to-ceiling windows towards the Han River in the southeast and on the northwestern side (which features the main entrance to the building), the bulky mass draws attention to the façade with its small, minimal windows for ventilation. Linear stucco, a calm and luxurious material that was used as the main finish on the building, is in harmony with the façades of its neighbors. However, it was designed to reveal its identity quietly, enhanced by the polycarbonate lighting on the staircase and the low horizontal fence of continuous louver, both of which form a sense of identity in this village.Save this picture!© Yousub SongFirst, the overall plan of the building emphasizes its placement within an elongated site by order of its vertical circulation (staircase) that navigates semi-public (living room) and public (bedroom) spaces, placing the staircase at the end of the extent of the building so as not to infringe upon the occupants privacy. Due to the difference in ground levels, the main entrance of the building is connected to the second floor, creating sunken space with a natural progression on the first floor and providing a private terrace space that completely avoids the gaze of those in neighboring buildings.Save this picture!© Yousub SongSave this picture!Longitudinal sectionSave this picture!Second floor planSave this picture!© Yousub SongThe main materials for the interior design are stone tiles, sliced veneer, and fabrics: to present a luxurious but warm feeling. Most of all, the use of the stone finish, which lends a unity to the space, may seem minimal, but as the floor level varies in each room and as the stone covers the wall up to the reference line from the floor, this becomes one spacious room when all the interior doors are opened. In addition, the appropriate use of the warm, groove line dividing wood and associated fabric enriches the space and its color, and the distinctive shadow of the wooden louver cast by sunlight gives the space a three-dimensional richness.Save this picture!© Yousub SongThe client’s requirements are further reflected in a number of special points throughout the home: the spacious living room on the first floor, the adjoining terrace, the canopy and the outdoor space on the roof top were all designed to act not only as meeting places in which to have a good time, hosting their many business contacts and friends, but also as a hotel-like place that gives the impression of leisure time and travel when the client visits Korea.Save this picture!© Yousub SongProject gallerySee allShow lessHaishang Plaza / ArchimorphicSelected ProjectsDEER’S Headquarters / HnSa architects & designersSelected Projects Share Hannam Single-Family Home / 05STUDIOSave this projectSaveHannam Single-Family Home / 05STUDIOSave this picture!© Yousub Song+ 19Curated by Paula Pintos Share “COPY” 2019last_img read more